Heftruck

Nieuws

Klokkenstoel

We maakten een klokkenstoel van        eiken en accoya voor de begraafplaats van Garsthuizen. De klok uit de inmiddels gesloopte dorpskerk krijgt zo weer onderdak en kan weer gebruikt worden.

Nieuws foto 1

Lidmaatschap Restauratoren Vereniging Noord

Wij zijn lid geworden van de Restauratoren Vereniging Noord, waarin restauratoren uit meerdere disciplines in Groningen, Friesland en Drenthe zijn verenigd. Een netwerk van gepassioneerde vaklieden.
Meer weten: Restauratoren Vereniging Noord

Nieuws foto 2

Laurenshout is nu ook op Facebook te vinden:

www.facebook.com/laurenshout
Kijk op de pagina voor nieuws en foto’s, en like ons!

Nieuws foto 3

Certificaat Masterclass Houtconstructies

Louis ontving het certificaat Houtconstructies van het Nationaal Restauratiecentrum voor het volgen van hun masterclass. Vakkennis opgefrist en toch weer wat nieuwe dingen geleerd.

Nieuws foto 4

Werk voor Oude Groninger Kerken

Met enige regelmaat voeren we restauratiewerk uit in de bijzondere middeleeuwse kerkjes van stichting Oude Groninger Kerken. Recent voerden we herstelwerk uit aan de kerkbanken en de trap naar de klokkenzolder van de kerk in Tolbert.

Nieuws foto 5

4e Dag van het Nieuwe Wonen op Oude Boerderijen

Op 20 september 2015 vond voor de 4e keer deze informatiebeurs plaats, voor boerderijbewoners en iedereen die meer wil weten over wonen, restaureren en duurzaam verbouwen met respect voor de historie van boerderij en erf. Het programma met lezingen, rondleiding en spreekuur trok opnieuw veel geïnteresseerde bezoekers. Met 20 bedrijven was de beurs deze keer nòg completer en aantrekkelijker. Informatie over de deelnemers op www.hetnieuwewonenopoudeboerderijen.nl